Get Adobe Flash player

Verktøy

20140606_193151

Gruppen har brukt forskjellige verktøy for å hjelpe til med hele prosjektprosessen.

Som prosjektsverktøy har Microsoft sitt «Project» blitt brukt som tidsplanlegger med frister og gjøremål. «Abobe Photoshop» har blitt brukt til diverse design, blant annet prosjektlogo. For webdesign er programmet «Artisteer» brukt. Dette er kun for design, da bloggformatet «Wordpress» ble brukt som webformat/oppsett. Microsoft «Word» og «Excel» har blitt brukt som skrive- og regneprogram. Word til utforming og skriving av rapport, og Excel til vindberegninger og regnskap. For tegning av oversikt over tak og konstruksjon av stålstag for vindturbinen, har det blitt brukt Autodesk «Autocad» som tegneverktøy.

Beregninger av kabler og andre elektriske beregninger har manuell beregning/måling blitt brukt som utgangspunkt for Nelfos «Febdok». Microsoft «Paint» ble brukt som verktøy til å lage prinsippskisse.

For å teste og kvalitetssikre våre produkter har prosessen med å bruke tilegnede brukerveiledninger for produktene blitt brukt. I samsvar med dette har vi utført funksjonstesting av produktene, med måling i form av oscilloskop, multimeter og kortslutningstester for å kvalitetssikre at produktene skal fungere på angitt måte av produsenten. Utstyr som har blitt bestilt av prosjektgruppen ble kvalitetssikret med å gå over ordrebekreftelse og reelt materiell, for å lete etter eventuelle avvik fra ordre og tilsendt materiell.

I forhold til forbedringer på kvalitetssikring, burde vi hatt en skriftlig plan på når utstyr skulle bestilles av skolen. Muntlige avtaler var her dessverre ikke nok, så dette kunne kvalitetssikres bedre. Når det kommer til kvalitetssikring på de varene skolen bestilte, så hadde vi ingen prosedyre, noe som burde vært gjennomført, da vi fikk feil produkt. Her kunne vi hatt kommunikasjon med leverandør og fraktselskap, men dette hadde resultert at pakken måtte åpnes, noe som ville vært uaktuelt for fraktselskapet. Gruppen leverte heller en avviksrapport til leverandør, og fikk så refundert mellomlegget av originalprodukt og reelt produkt.